Header Ads

 • Semasa

  DITUDUH PELAWAK KASANOVA TAUKE REPORT POLIS DAN SAMAN 3 PENULIS BLOG

  Tauke Jambu Polis
  DITUDUH PELAWAK KASANOVA TAUKE REPORT POLIS DAN SAMAN 3 PENULIS BLOGTauke yang dituduh sebagai pelawak casanova bertekat menyaman 3 penulis blog yang menyebarkan fitnah dengan menuduh Tauke sebagai individu yang dikaitkan sebagai pelawak casanova dan kaki perempuan,
  Kemalia Othman Mstar:
  Tauke atau nama sebenarnya Zamatul Amri Zakaria, 39, berkata, tuduhan tersebut amat keterlaluan sehingga menjejaskan pekerjaannya sebagai penyampai radio di ERA FM.
  “Saya terlalu marah sehingga saya membuat laporan polis ke atas tiga penulis blog yang menulis cerita yang tidak benar tentang saya sedangkan saya sudah jelaskan bahawa saya bukan individu yang dimaksudkan itu.
  “Setakat ini polis sedang buat siasatan dan petang nanti (Selasa) saya akan berbincang dengan pihak Astro tentang tindakan daripada sudut perundangan yang boleh diambil terhadap mereka,” ujarnya kepada mstar Online, di sini, Selasa.
  Tauke membuat laporan polis di Balai Polis Gombak, dekat sini, kira-kira pukul 10 malam Isnin terhadap tiga penulis blog yang menfitnah dirinya sebagai individu terkait dengan gosip ‘pelawak kasanova’.
  Terdahulu, Tauke sudah memberi penjelasan kepada media bahawa dia bukan pelawak yang dikatakan mempermainkan beberapa gadis dengan menghantar mesej-mesej berbaur lucah.
  Sementara itu, Tauke berkata, perkara tersebut bukan sahaja menjejaskan imejnya sebagai pelawak, malah memberi kesan buruk terhadap program SATE kendaliannya di ERA FM.
  Program tersebut keudara pada setiap Isnin hingga Jumaat pukul 4 petang hingga 8 malam.
  “Selama ini saya berdiam sahaja jika mereka tulis cerita buruk tentang saya, tetapi kali ini terlalu melampau kerana ia turut menjejaskan stesen radio dan progam yang saya kendalikan di Era FM.
  “Saya buat demikian untuk membersihkan nama saya semula dan memberitahu bahawa saya tiada kaitan dengan kontroversi tersebut,” ujarnya.
  Dalam pada itu, Tauke berkata, dia berharap tindakan yang dilakukan itu dapat memberi pengajaran terhadap penulis blog yang lain agar tidak mengaut keuntungan dengan sewenang-wenangnya.
  “Saya tidak marah kalau sesuatu cerita saya itu ditembual oleh wartawan atau daripada pihak media yang diiktiraf dan kenyataan itu daripada mulut saya sendiri.Malangnya terdapat blog-blog yang gemar menulis sesuka hati tanpa mengambil kenyataan saya.
  “Mereka mahu mengaut keuntungan cara mudah sehingga sanggup menutup periuk nasi orang lain,” tegasnya.

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad