Header Ads

 • Semasa

  5 Kucing Paling Popular di Dunia

  5 Kucing Paling Popular di DuniaBaru-baru ini, seekor kucing yang diberi nama Albert mula mencuri perhatian di media sosial.

  Kucing dari baka Selkirk Rex ini menjadi tumpuan ekoran renungan tajamnya lagak seorang samseng.

  Dalam tempoh empat bulan, akaun Instagram Albert berjaya mengumpul lebih 50,000 pengikut.

  Namun, fenomena kucing berstatus ‘selebriti’ ini bukan sesuatu yang baharu. Malah terdapat puluhan, mungkin ratusan, kucing popular yang anda dapat lihat di internet, antaranya di laman sosial Instagram.

  Memetik Astro Awani, berikut merupakan lima kucing paling popular di Instagram.

  5 Kucing Paling Popular di Dunia

  Si comel yang diberi nama Sam ini dianggap unik kerana memiliki alis kening. Pelbagai ekspresi lucu Sam menjadi ikutan lebih 125 ribu pengikutnya di Instagram.

  5 Kucing Paling Popular di Dunia

  Snoopy  sememangnya lain dari yang lain. Kucing gebu ini mungkin dianggap pelik oleh sesetengah individu namun 271 ribu orang tidak jemu menatapnya.

  5 Kucing Paling Popular di Dunia

  Grumpy Cat amat popular di laman hiburan malah dijadikan pelbagai meme lucu. Menghampiri tiga tahun, kini perkembangan kucing perengus ini diikuti oleh 658 ribu pengikutnya.

  5 Kucing Paling Popular di Dunia

  Seramai 719 ribu pengguna laman sosial gemar mengikuti perkembangan Lil Bub. Ada yang berpendapat Miley Cyrus ‘mencuri’ teknik menjelir lidah daripada si comel ini.

  5 Kucing Paling Popular di Dunia

  Berusia 4 tahun, si manja yang diberi nama Nala ini merupakan kacukan siam dan tabbymix. Siapa sangka kucing yang diambil dari pusat perlindungan ini menjadi kucing paling popular di Instagram dengan 1.8 juta pengikut!

  Cuba bayangkan betapa sunyinya dunia serta laman sesawang jika tidak mempunyai haiwan felin ini sebagai halwa mata?

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad