Header Ads

 • Semasa

  SEBAK !! Luahan Hati Makcik Liah Awang "Penantian Setengah Abad"

  SEBAK !! Luahan Hati Makcik Liah Awang "Penantian Setengah Abad"

  Alor Setar: Wang yang dikumpul sedikit demi sedikit hasil keras membanting tulang empat kerat mengerjakan sawah bersama arwah suaminya sejak 50 tahun lalu berjaya menunaikan hajat seorang warga emas untuk menjejakkan kaki ke Makkah tahun ini.

  Namun, di saat pemergiannya untuk menaiki pesawat ke Madinah menerusi Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim, di sini, semalam, Liah Awang, 85, dari Kota Sarang Semut, di sini, menitiskan air mata apabila amanat suaminya yang meninggal dunia dua tahun lalu supaya di menunaikan Rukun Islam kelima itu berjaya juga dipenuhi.


  Menurutnya, dia tidak dapat menahan air mata kerana teringatkan arwah suaminya, Ibrahim Hussin, yang sanggup bekerja keras mengerjakan sawah setiap musim untuk memberikannya peluang sampai ke tanah suci.


  “Hasil usaha kerja keras itu, saya menyimpan wang bersama arwah suami selama 50 tahun dan akhirnya membuahkan hasil apabila saya dapat untuk menunaikan ibadat haji.


  “Wang yang dikumpul saya simpan dalam akaun Tabung Haji secara tetap bagi memastikan hajat saya tercapai. Walaupun hanya memiliki sawah padi seluas 1.5 hektar, saya percaya hasil usaha daripada titik peluh sendiri pasti memberikan keberkatan,” katanya.


  http://norichmedia.blogspot.com/2015/08/sebak-luahan-hati-makcik-liah-awang.html

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad