Header Ads

 • Semasa

  9A SPM, Anak Noniswara Bakal Dapat Mini Cooper

  9A SPM, Anak Noniswara Bakal Dapat Mini Cooper | SEMALAM merupakan antara hari yang paling gembira buat pelakon dramatis Noniswara, apabila anak keduanya, Nur Erysha Emyra Zakaria berjaya raih keputusan cemerlang 9A dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

  Erysha, 18, merupakan pelajar Sekolah Menengah Aminuddin Baki mendapat keputusan cemerlang itu bagi mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sejarah, Matematik, Matematik Tambahan, Sains, Prinsip Perakaunan, Ekonomi dan Pendidikan Islam.

  Sementara itu, Noniswara atau lebih mesra dipanggil Nonis, 48, mengakui selaku ibu, dia berbangga dengan pencapaian cemerlang anaknya itu.
  “Alhamdulillah, semestinya sebagai ibu, saya berbangga, sebak dan gembira. Tiada kata-kata yang sesuai untuk menggambarkan kegembiraan ini melihatkan kejayaan seorang anak.
  “Erysha anak yang berdisiplin dalam akademik. Saya tidak perlu bersusah payah hendak memaksanya, sebaliknya dia sendiri tahu apa yang perlu dibuat. Jujurnya, bukan dia seorang saja, anak-anak saya yang lain juga begitu,” katanya kepada BH Online.
  Menurut Nonis lagi, atas pencapaian cemerlang itu, Erysha bakal menerima hadiah sebuah kereta Mini Cooper.
  “Setakat ini, Daddy dia yang sudah berjanji untuk membelikan kereta Mini Cooper untuk Erysha jika dia cemerlang dalam SPM.
  “Cuma, setakat ini dia belum lagi meminta apa-apa hadiah daripada saya,” ujarnya lagi.
  Bercerita mengenai perancangan masa depan, Erysha dijangka bakal mengambil bidang perakaunan.

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad